fbpx

בלוג

המומחים שלנו כותבים על כל התחומים החמים בענף הסולארי. ההיסטוריה של האנרגיה הסולארית, השוואה בין קצב ההתפתחות בישראל לשאר העולם, כיצד בנויה מערכת סולארית על הגג ועוד… אנחנו מזמינים אתכם להיכנס ולהעשיר את הידע שלכם בנושא!

בחלק הזה של סדרת המאמרים "הכרת את המערכת" נדבר על קווי החשמל המובילים את ה"חשמל הטרי" מהפאנלים אל עמדת הממיר. נדבר על הרכיבים: האופטימייזר, כבלי ה-DC והארקה.
בחלק השני בסדרת המאמרים "הכר את המערכת" נכיר את התשתית המבנית של המערכת, בשמה הנפוץ יותר - הקונסטרוקציה.
בסדרת המאמרים "הכר את המערכת הסולארית" נעבור על כל חלקי המערכת בין אם בנתונים פיזיים, באישורים אשר צריך להמציא או בסטנדרטים אשר יביאו למימוש הפוטנציאל של מערכת סולארית על הגג שלכם.
בכל שניה השמש הופכת מיליוני טונות מהמסה שלה לאנרגיה דרך חלק שנקרא פוטון. חלק זעום מהאנרגיה הזו מגיע לכדור הארץ, הנמצא במרחק של 150 מיליון ק"מ ה'מסע' הזה אורך קצת יותר משמונה דקות . קרינה כוללת 2 רכיבים ישיר - sunshine ולא ישיר - daylight וכן אפשר ליישם רכיב שלישי קרינה שמוחזרת חזרה מהקרקע חזרה.
אפשר להשוות השקעה במערכת סולארית בדומה לנדל"ן, אתה משקיע כמות כסף בהתאם לנכס שאתה קונה בהתאם אתה לוקח הלוואה שאותה אתה מקבל לפי יכולת ההחזר שלך, כמות הכסף ששמת מראש וריבית שהבנק נותן לך.
מגילויו של בקארל ועד לשליטתה של סין - מעקב אחר האבולוציה המדהימה של פאנלים סולאריים.
בחלק הזה של הבלוג נדבר על המוח של המערכת הסולארית, הממיר הסולארי. תפקידו העיקרי הוא להמיר את זרם ה-DC, המיוצר על ידי הפאנלים, לזרם AC המותאם לרשת החשמל הארצית בישראל. מעבר להמרת החשמל, הממיר אחראי גם על תקשורת והעברת הנתונים לרשת האינטרנט למטרות ניטור והתראות ועוד כמה פעולות עליהן נרחיב בהמשך.
הפעם בבלוג, נדבר על השינויים/שדרוגים הצפויים בענף האנרגיה, בין אם בתחום האנרגיה המתחדשת או בתחום התשתיות שיתמכו במקורות האנרגיה הירוקים. משרד האנרגיה פרסם דו"ח (יש גם מצגת פשוטה וקצרה יותר) מפורט על יעדים וקווים כלליים להשגת יעדי התוכנית.
ישנם מניעים חיוביים רבים בהתקנה של מערכות אנרגיה סולארית על גג הבית או העסק שלך. בכל פעם שאתה יכול לייצר חשמל משלך, זו אנרגיה שאינך צריך לרכוש מחברת החשמל. ככל שעלויות החשמל ממשיכים לעלות, במיוחד עם הצפי לקיצים ארוכים וחמים יותר כאשר האקלים שלנו ממשיך להתחמם, מה שהופך את המעבר לאנרגיה מהשמש לדרך הטובה ביותר לדעת מראש, עשרות שנים קדימה, את עלויות החשמל הצפויות שלך.
אחת הסיבות העיקריות לבחור באנרגיה סולארית היא הידיעה שאתה עושה משהו טוב לסביבה. שלא כמו מקורות אנרגיה מסורתיים, כאשר פאנלים סולאריים PV יוצרים חשמל, הם אינם פולטים גזי חממה מזיקים, מזהמים מי תהום או מדללים משאבים טבעיים כלשהם. בנוסף, אתה עוזר להגן על כדור הארץ על ידי צמצום התלות שלך באנרגיה לא מתחדשת. בכל פעם שאתה פונה לאנרגיה סולארית במקום להשתמש בדלק מאובנים, אתה עוזר לשמור על המשאבים הטבעיים של כדור הארץ ללא פגע למשך זמן מה.
2.5% מייצור החשמל בישראל היה סולארי בשנת 2018 צמחנו כמעט ל-5 % כיום בשנת 2020 היקף היצור באנרגיות המתחדשות עומד על 8%-7% מצריכת החשמל, ועד סוף 2020 ישראל צפויה לעמוד ביעד שהגדירה לעצמה 10%.
בעולם ובישראל בפרט אפשר לראות המון פאנלים סולאריים על גגות כשהמטרה העיקרית היא לייצר חשמל מאנרגיית השמש, אבל מה זה בכלל פאנלים סולאריים? כמה הם יעילים ואיך הם עובדים?
השמש שוטפת את כדור הארץ בשפע אנרגיה שמספיקה למלא את כל צורכי האנרגיה של העולם פעמים רבות! זה לא פולט פליטת פחמן דו חמצני, זה לא ייגמר לעולם, וזה בחינם! אז איך להופכים את השפע הזה של קרני שמש לחשמל שימושי? במאמר שלפניכם:
נתחיל מהסוף, המערכת הסולארית בטוחה, לא מסוכנת ואינה מייצרת קרינה מייננת (מסרטנת) יותר ממכשיר חשמלי אחר בביתכם בהספק דומה. (המזגן, לצורך העניין.)
עכשיו כשהמערכת הסולארית שלכם כבר מייצרת עבורכם חשמל (וכסף), חשוב לדעת כיצד נכון לשמור על המערכת נקייה ויעילה ככל האפשר. כדי להבטיח שהמערכת שלכם עובדת כמו שצריך ובתפוקה מרבית - ישנם מס' דברים שחשוב לתת עליהם דגש.
בשנת 1998 התקבלה בממשלה החלטה: "לפעול לקידום פיתוח טכנולוגיות לניצול יעיל של אנרגיות חלופיות ועל ידי כך להפחית התלות בדלק מיובא ולהקטין את זיהום הסביבה." מאז ועד היום עברו הרבה מים בנהר המשק הסולארי.
היום כבר ברור שתופעת 'ההתחממות הגלובלית' היא מעשה ידי אדם. מרבית החשמל שאנחנו צורכים מופק באמצעות שריפה של תוצרי נפט, פחם וגז ובמהלך ההפקה נפלטים לאוויר גזי חממה מזיקים. כאשר מוסיפים לזה את התדלדלות מאגרי הדלקים שיוצרים משבר אנרגיה (שמזניק את מחירי החשמל לשמיים) מבינים שנדרש שינוי.
תנו לנו להרגיע אתכם ולהבטיח לכם שתכנון מערכת סולארית על גגות מבני מגורים או מסחריים - הוא כבר מזמן לא עניין מסובך!
כמה המערכת שלכם תרוויח?

מלאו את הטופס ויועץ של קדמה סולארי יחזור אליכם בהקדם, עם פרטים מלאים והצעת מחיר משתלמת במיוחד.